Mark Beerens

Maria Magdalena

Een verkenning van kleur en symboliek

Schilderijen

Maria Magdalena

Maria Magdalena en haar spirituele transformatie

Mary Magdalene is door de eeuwen heen een symbool geworden van diepgaande spirituele transformatie. Haar verhaal spreekt van verlossing, vergeving en de kracht van liefde om het hart te helen en te transformeren. Deze thema’s komen tot leven in schilderijen door het gebruik van licht en schaduw, en kleuren die zowel de duisternis van het verleden als de helderheid van vergeving weerspiegelen. Warme, gouden tinten symboliseren de goddelijke liefde die Mary Magdalene omarmde, terwijl zachtere, koelere kleuren de innerlijke strijd en uiteindelijke vrede tonen die ze vond op haar spirituele reis.

Maria Magdalena Kosmische context en symbolisme

Mary Magdalene’s verhaal is niet alleen een persoonlijk verhaal van transformatie, maar ook een reflectie van universele wetten van liefde en rechtvaardigheid. Haar leven illustreert dat er geen ‘zonden’ zijn, alleen lessen en zielsontwikkeling. Deze diepere boodschap is verweven in de schilderijen door het gebruik van symbolen zoals sterren en hemellichamen. Deze kosmische elementen benadrukken de connectie tussen Maria Magdalena’s aardse ervaringen en de grotere universele waarheden. Circulaire en spiraalvormige vormen in de composities vertegenwoordigen de oneindigheid van de ziel en de cyclische aard van spirituele groei, terwijl lineaire elementen de reis van duisternis naar licht portretteren.

Manifesteren Universele Waarheden door Kunst

Het uiteindelijke doel van deze kunstwerken is om universele waarheden op Aarde te manifesteren, geïnspireerd door het verhaal van Maria Magdalena. Deze schilderijen bevatten een diepere, spirituele laag die bijdraagt aan een groter begrip van het universum en onze plek daarin. Elementen zoals de zuiverende kracht van water, de symboliek van bloemen en planten als tekenen van groei en vernieuwing, en de aanwezigheid van heilige meetkunde benadrukken de verbinding tussen het aardse en het goddelijke. Door zowel een esthetisch als spiritueel niveau aan te raken, nodigen deze schilderijen uit tot reflectie en spirituele groei.

13de Apostel

Mecenas Membership

* 750,- per jaar | 5 jaar membership

* 25% korting op alle schilderijen

* ieder jaar 1 schilderij ter waarde van 1000,-